Az otthonépítési trendek folyamatosan változnak és fejlődnek, valamint az energia- és víztakarékosság egyre nagyobb szerepet játszik mindennapjainkban. Új technológiák, technikák és anyagok – mutatjuk mire érdemes figyelni 2022-ben.

Egyéni stílus

A divatirányzatokhoz hasonlóan a házépítési trendek is tükrözik a személyes stílus és egyéniség felé irányuló szélesebb körű elmozdulást. Házunk a textúrákon, a vegyes anyagokon és a színeken keresztül is tükrözheti személyiségünket.

Jelenleg a modern esztétika iránya közkedvelt, amely magában foglalja a határozott elmozdulást a sok részlettől és díszelemtől. A szögletes élek, tiszta vonalak és díszlécek tükrözik a jelenlegi modern házépítési trendeket. A kerek oszlopokat például négyzet alakúra cseréljük, ahelyett, hogy hozzáadnánk extra részleteket, díszítéseket, így kölcsönözve letisztult, modern képet otthonaink számára.

Egy meglévő ház akár előre elkészített paneleket is átvehet közvetlenül a meglévő felületekre, további munka nélkül. Egyre többen keresik az új, különleges megoldásokat, ezért olyan dolgokat választanak, mint a fémpanelek, a nagy pajtalapok, a vékony faléceket használó panelek és az érdekes formák, amelyek nem hagyományosak.

Kültéri fejlesztések

Bár ez a trend nem új keletű, az elmúlt néhány év bezártsága ismét felkeltette az érdeklődést a kültéri terek élhetővé tétele iránt. Nagy az érdeklődés például új tornácok, kültéri konyhák, medencék, napozóterek és kültéri étkezési lehetőségek iránt.

Az egyik legnépszerűbb kültéri fejlesztés például egy tetővel ellátott nyitott tér, kényelmes, modern kültéri bútorokkal, hangulatos fényekkel valamint kültéri kandallóval, vagy grillel.

Zöld otthon

Az energiahatékonyság és a fenntarthatóság egyre nagyobb aggodalomra ad okot, és ezt a építőipar is tudomásul vette.

Az új építésű házak vásárlói körében például az egyik legfontosabb szempont az energiahatékonyság. Az olyan dolgokon kívül, mint a napelemek és a lámpák, az otthonokba fenntarthatóbb anyagokat is beépítenek, például újrahasznosított fát és acélt.

Háztartásunkban a víztakarékosság magábanfoglalhatja az esővíz összegyűjtését és a szürkevíz újrafelhasználását, például a mosó-, és mosogatógépben. Az újabb eszközökön ezt például az ECO funkció bekapcsolásával alkalmazhatjuk. Házépítés vagy felújítás közben pedig gondolhatunk olyan eszközök felszerelésére is mint például, a víztakarékos WC-tartályok, valamint zuhanyfejek.

A generálkivitelezés legnagyobb előnye, hogy egy építkezés során A-tól Z-ig minden munkát elvégzünk és szemmel tartunk, így az Europabau munkatársai a legapróbb részletekre is odafigyelnek. Amennyiben szeretne a fenti pontoknak megfelelő otthont építtetni, vagy érdeklődik a generálkivitelezés, házépítés árak iránt, keressen minket bizalommal!