Hamarosan itt az új év és a szakértők már kiválasztották 2021 trendszíneit. Az előrejelzések szerint igazi színrobbanásra számíthatunk a falszínezés terén. A lágy pasztellszínek mellett nagy hangsúlyt kapnak az élénk tüzes árnyalatok és a fémes tónusok. Ha új otthonunk 2021-ben készül el és szeretnénk belsőépítészeti szempontból is követni a trendeket, akkor érdemes már most megbeszélni kivitelezőnkkel, hogy milyen színben képzeljük el a falakat. Alábbi cikkünkkel a színválasztáshoz kínálunk egy kis inspirációt.

Tavaszias pasztellszínek

Akár egy tavaszi virágcsokor rózsaszín dáliával, krémszínű tulipánnal és lila orgonával,  otthonunk is lágy pasztellszínekben tündökölhet. 2021 trendszínei között ugyanis a nőies, finom színek az élen járnak. Nemcsak szemet gyönyörködtetőek, de pihentetően hatnak az elmére, derűt és harmóniát kölcsönöznek bármelyik helyiségnek.

Akár egy egyszerű  fürdőszobát is wellnessoázissá alakíthatunk, ha friss, vidám színeket használunk, mint a lila vagy a menta árnyalatok. Ha a neutrálisabb színeket kedveljük, használjuk a bézs és a világosszürke árnyalatait.

Tüzes energia: vörös, narancs és sárga

A szakértők szerint az erős vöröses árnyalatok lesznek 2021 abszolút fénypontjai. A vörös az élet színe és minden lakberendezési stílusban megállja a helyét, akár kiegészítő színként is. Az élénk narancs és sárga teszik teljessé a tűz tematikáját. Függetlenül attól, hogy ezeket az élénk színeket a falon, a szőnyegen vagy kiegészítőkben jelenítjük meg, az élénk vöröses tónusokkal nagyszerűen hangsúlyozhatjuk otthonunk egyes részleteit. Ha nem rajongunk az erős színekért, akkor lágyíthatjuk hatásukat világosabb sárgás árnyalatokkal, amik lágyítják az élénk színeket.

Modern metál árnyalatok

A természetes trendszínekkel ellentétben a fémes jegyek modern, csúcstechnológiás hangulatot árasztanak. A digitális kor inspirálta színek, mint a réz vagy a fémes szürke, gyönyörűen kibontakoznak 2021 trendszínei között. Ezeket a színeket akár fémes mintázatú modern tapéta vagy kiegészítő formájában is megjeleníthetjük. Nemcsak csillogást, de igazán egyedi  és elegáns hangulatot teremthetünk otthonunkban.